Ha érted, hogy mondom

Szlengblog

Szlengblog

A Gyulabá akcióban

2010. február 03. - Nyelvész Józsi

S. Gyula? Az Akció-NXS reklámfilmjének karaktere S. Gyula - Sikonya Gyula??

Az scsaba1 fedőnevű testvérarc még decemberben riadóztatott egy - amúgy tényleg odabaszós - vírusvideóval kapcsolatban:

Te figyejé má Józsi!
Nézem itt a reklámszpotokat:
szivlapat.blog.hu/2009/12/16/szavazz_2009_legjobb_magyar_reklamjaira , és eléggé úgy tűnik, hogy az Ació-Nxs durván lenyúlta Gyulabá karakterét innen a SZlengblogról.
Itt a Kisfilm:
www.youtube.com/watch?v=8flTUHbXG8I
Név, kinézet, stílus: minden stimmel, annyi a különbség, hogy ez a Gyula egy kicsit fiatalabb és magasabb.

Én is néztem, hogy mhiii, mi ez? Ez a figura, az irodai névtáblája szerint S. Gyula (Sima Gyula pfff) szinte egy az egybe a Gyulabá, a Szlengblog központi figurája, pantalló, hozzáállás, szinte minden játszik. Toltam egy kommentet a Csőre, aminek az a lényege, hogy "legközelebb azért bármelyik ügynökség ilyet csinál, egy email jöhetne előtte, ne a kommentjeimből tudjam meg."

A Sikonya Gyulabához kísértetiesen hasonló karakterrel májerkedő videót az Akció-NXS Reklámügynökség készítette, ami az übermodoros Gesztié. A fáccsén már említettem, hogy a YouTube fiókkal rendelkezők segíthetnének az Akció-NXS figyelmét felhívni az egyezésre.

Azóta megszólalt Balázs Kornél, az Akció-NXS illetékese, amit ezúton is köszönök neki:

Srácok, most olvasom a youtube-on a kommentjeiteket, és úgy érzem, zavar támadt az erőtökben.
Balázs Kornél vagyok, az Akció-Nxs szövegírója, Gyula egyik szülőapja. Kostyál Márk barátommal, az egyik legtehetségesebb fiatal rendezővel találtuk ki Gyula karakterét, vmikor 2008 szeptemberében. Ha hiszitek ha nem, sem Márk, sem én soha nem olvastuk a blogotokat, ezzel a Sikonya Gyula karakterrel ma találkoztam először. Fogalmam sincs mikor tűnt fel nálatok, ha jól látom a profilja 2009. februárjában született ( a Gyula szpot januárban forgott).
Telekom Gyula egy archetípus. Ha nem haragszotok meg, ezennel elárulom, hogy ki inspirált minket a kitalálásakor: gyerekkori kedvenc rajzfilmhősünk, a Prérifarkas.
A mi Gyulánk egy antihős, és mivel magyar, ezért a bajusz(plusz így jobban hajaz a prérifarkasra. btw, ha megnézitek a bulijelenetet, ott felfedezhetitek a klasszikus prérifarkas kéztartást) és ezért a név.
Azért lett Sima Gyula, mert a forgatáson a Gyulát zseniálisan alakító Ferencz Attila (szintén barátom), mindenre azt mondta, hogy sima.
Szóval mielőtt zavaros összeesküvés-elméleteket gyártotok, és alaptalanul vádaskodtok, kérdezzetek bátran. Szívesen válaszolok bármire,
Balázs Kornél

A beszélgetést Kornéllal folytattam, és bár elsőre nem volt könnyű (Gyulabá 2008 vége felé tűnik fel a Szlengen, stb), meggyőzött, hogy ez véletlen egybeesés. A régebbi olvasóim talán emlékeznek, nem ez lett volna az első eset, hogy a szellemi termékemet forrásmegjelölés nélkül, sajátként felhasználják, szóval az a legkevesebb, hogy gyulabás gyanakvással, összeszűkült szemmel nézek mindenre és mindenkire. Szóval véletlen egybeesés az egész, és nem gyanúsítom az Akció-NXS-t.

Ugyanakkor nem lepne meg, ha valami londoni nyelviskolát éven belül egy Kisnovák rapvideó népszerűsítene. :D Ami teljesen rendben is van, ha beszéltünk előtte. Ilyenre mindig nyitott vagyok, sőt, kell valakinek ötlet?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása