Ha érted, hogy mondom

Szlengblog

Szlengblog

A Búzási Pali hétvégéje

2010. január 13. - Nyelvész Józsi

Kurvajó hétvégéje volt a Búzási Palikának Dublinba. Az arc kábé fél éve rohad az íreknél ugyebár, aztán most valahogy eldöntötték a spancijával, a Holicska Lacival, hogy na most ők net meg otthoni piázás helyett kimoccannak a városba, arról a külvárosi romántanyáról, ahol amúgy meghúzzák magukat ilyen kanapén meg sezlonyon, érted.

Persze ismerni kell a két állatot. A Lacikáról sokat nem tud senki, valahonnan jött az albiba, az se kizárt, hogy kiszimatolta a magyar tesókat, aztán becsöngetett, hogy "hopp, geci, pár napig maradnék". Ilyen alacsony fasziról beszélünk, elég kevés, ilyen fekete foga van. Zöld, "VIP" feliratú, mintás bézbólsapkában nyomul, kábé abban is alszik. Gödöllő vagy Pécel vagy valami egyéb ilyen faszom helyről szalajtották, ahol iskolafűtőként dolgozott, csak hát valami vállalkozó arc bevállalta a környék összes trógerképzőjének a fűtését, aztán nem maradt a Lácikának más választása, angoltudás nélkül meg ilyen régi Budmil táskával felszállt a dublini fapadosra, hogy majd csak lesz valahogy, úgy még nem volt, hogy sehogyse legyen.

A Paolítót meg ismerjük jól, bár tolított jobb napokat is a gyerek. Én akkor láttam utoljára, amikor a spanommal, a Benyó Gergővel átnéztünk hozzá csekkozni a Pannóniáját, valami öregebb alkesz figurettótól szerezte, aztán azzal emberkedett, mielőtt bekaptárazták volna a halálos gázolásért. Nézzük-nézzük a motort, a Gergő szakérti, hogy "mennyit zabál, geci", közbe meg a Pali muterja kárál a kertben, hogy "nézzétek, milyen szép motor, nagyon megdolgozott érte a Palika". Kurvára ott volt.

Szombat pont szabadnap volt, délután kettőkor felkelt az egész albi, bezúztak két adag spáros mirelitpizzát fejenként a srácok, aztán rámentettek három gömbkólával. "Ezt ha nem iszod meg egyhúzásra, az én szememben egy semmi vagy" - A Pali szigorúan, tiszteletet parancsolva hesszelt körbe a lakótársakon, de persze a riszpekt az riszpekt, nem kéne egy kis unikum felett elkúrni, nyelte mindenki, mint a kacsa. Aztán a Lacika, a Pali meg az Obó, sittes alföldi faszi, megindultak a 39-es buszhoz.

Ja, busz meg motor, bazmeg! A járművek a professzor úr végzete. Az a gázolás is elég zavaros történet, van pár verzió. Az a biztos, hogy napozott egy alaposat a Baracska beachen a Búzási prof. Valamelyik évben karácsonykor pont reggel óta ivott, aztán nekiállt zúzni hazafelé, hogy levegye a muterját egy deákkal vagy kettővel. Talán valami százezeréves Opelja volt akkor, hazament volna tükörjégen, full bekúrva, nyári gumival. Pont a Faházból battyogott hazafelé pár környékbeli csicsákó, azt a Búzító valahogy telibekapta egyik gyereket. Egyszer-kétszer még rángott a földön a csákó, mint a beteg csirke, de hát nem tízzel csapatta a Palika, az gondolom egyértelmű. Másnap állítólag takarítja a kocsit a Pól, aztán ehhez el kell képzelni a fejét, ilyen dagadt, rövid hajú tag, hosszú, ilyen eminenciás bőrjakó télen-nyáron, marbi állandó jelleggel a kézben, pöffent egyet a cigából, kifújja, azt ilyen dagadtos-szuszogós hangon megjegyzi a Benyó Gergőnek "hajcsomó volt a törött szélvédőbe, majdnem elhánytam magam, geci". Szipákolt egy nagyot a cigiből, bőségesen kifújta a füstöt, azt bebaszta a csikket a muter tujái közé.

(Folytatás.)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása