Ha érted, hogy mondom

Szlengblog

Szlengblog

Az év legkeményebb posztjai

2009. december 31. - Nyelvész Józsi

Gecók, gondolom most már mindenki ezerrel tolja a beivást, meteorozik könyörtelen fejjel, mint a Kar fénykorában, nyomatja a house-t cigányhifin, meg fogyatékos gyerek stílusba durrogtatja a petárdát. Ahogy a szilveszterezés nagykönyvében elő van írva. Csapassátok, van is mit ünnepelni mondjuk.

Az elmúlt év a donaldkacsázás és a Szlengblog éve volt, ez nem vitás. A Szleng kitört, mint a Kisnovák Tokod-üveggyárból, méghozzá nem is kicsit, hanem olyan szinten, hogy a legtöbb kortárs, beszólós blog és megmondóember kézenállva nyaldoshatja a blogom képzeletbeli picsáját. Erre azért nem voltam teljesen rákészülve, nem gondoltam volna, hogy ennyire csipojázzátok majd az önéletrajzi ihletésű kontentet. Meg is néztem gyorsba, melyik a top három poszt. Legdurvább, hogy egy darab porkás nincs közöttük, basszátok meg:

1. Raj
2. Donaldkacsázik
3. Gyulabá

A raj a korszellem lenyomata. A magyar valóságot egyik legjobban definiáló alapszó.

Donaldkacsázik... hát igen! Mindenki csinálja, és most már mindenki így is nevezi. Bevállalom, hogy én találtam ki és honosítottam meg. De kurva nagy szükség is volt rá, mert szintén a kortárs valóságot segít megérteni. Meg, fasz tudja, a Modor Tibi lekáderezte, hogy az Urban Dictionaryn is fenn van, szóval végsősoron nem egy kam szóról beszélünk.

A végletesen erőszakos, rosszindulatú, pénzéhes és rasszista autóoktató-taxis, a főszereplő Sikonya Gyulabá egy év alatt akkora ismertségi karriert futott be, mint bármelyik faszomöccse magyar celeb. A fószer egyébként a valóságban is létezik, szóval ma éjjel óvakodjatok a kisebb fajta, kopaszodó, torz majomképű sofőröktől. A Gyula bácsiban az a király, hogy semmilyen jó tulajdonsága nincs, és nem is kell, hogy legyen. Ő így fasza, így valódi, és a három legsikeresebb poszt egyikeként így segít annak megértésében, hogy milyen volt 2009 Magyarországon.

2010 meg még ilyenebb lesz, vagy keményebb. A valóság karcolni fog, mint a faszom, a Szleng meg ütni, mert a valóságról szól. Holnap onnan indulunk, hogy melyik szereplő hol-hogyan-miért töltötte a Szilvesztert. Ha nem lesz legalább olyan durva éve, még jobb posztjai a Szlengnek (és öccsének, a Modorosnak), mint az idei, akkor keresztbe lecummantom magam.

Na, akkor egyhúzásra, tesók!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása