Ha érted, hogy mondom

Szlengblog

Szlengblog

Utazik

2009. december 26. - Nyelvész Józsi

1. Meghatározott (jellemzően törvénytelen) tevékenységi körben, hivatásszerűen ténykedik, azt folyamatos jelleggel, buzgón űzi.

Ez most mennyire komoly, hogy legálba utazik a Rudika? Nhha, thee, hát éve még kis, simlis faszszopó volt, azzal a lecsúszott Kisnovákkal flekózták a cigit a Hangyánál, ha érted, hogy mondom. Múltkor láttam, táti egyenesbe nyomta neki a kispollerral, bézbólsapka meg ilyen prémes dzseki, te, vágod, az a kiskabát fajtájú.

Azér nem hülyegyerek, a Kálminak is leesett, hogy a kajálda nem nyerő, mer ott nem lesz belőle senki, csak egy kistáska. Egy kistáska, baszd meg! Úgyhogy a verdabizniszben utazik már éve, abban van a nagy della. Így karácsony végett azér gecijól jött a pénz, hallod, drága nyaralás a Móninak, öccsének vagy bátyja vagy mi az, meg ájfón simán bejátszott.

A Misáj mibe is utazik mostanába? Nem portás vagy mi? Csak mer már második kör Chivas megy ki a spanoknak. Faterja is ott krákog, bazmeg.

2. (Jellemzően cselfogások, mesterkedés útján) megszerezni, elérni próbál.

- A Dexter megvan, kisgyerekek? Gecinagy szriller, hallod, csávó arra utazik, hogy ilyen bűnözőket feldarabolja a gecibe, nagy rákészül mindig. Na ilyen kéne a romeszok ellen, mi, Lajos bácsi? Mi? Ja, a politikusok ellen is, pont ezt akartam mondani. Misike! Ide is jöhet a Csivasz.

3. (Jellemzően kábítószer hatására) érzékcsalódást él át, hallucinál.

- Huhh, ez kerály próba volt, Lacesz, híjjh. Nincs itthon öcsém, hazatépek, beteszek egy kis Korai Örömöt, lefekszem, aztán utazok.
- Na, fasza, Tomek, előtte Szilviába benézünk egy bambira? Dobszerkót hagyhatjuk itt addig.

Kösz, MandarinX, YesComment és Zaltee.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása