Ha érted, hogy mondom

Szlengblog

Szlengblog

Zúz

2009. december 15. - Nyelvész Józsi

1. Tevékenységet, cselekvést a beszélő megítélése alapján (gyakran ironikus értelemben) átlagon felüli minőségben, zajos sikert elérve, "parádésan" végez.

Ez is a Novák család, bazdmeg, ezek állatok, ahányan vannak. Régebben elég jól zúzta az öreg Novák, töltötte a púpját ezerrel a Szilviában minden nap. Dülöngél haza az arc, kapuban dumázunk a Kisnovákkal, mondja, hogy "szevasztok", bemegy a házba, kurva nagy csattanás, azt hallom, mondja a Gizi néninek, hogy "anyád péccsájja! Olyan macskaeledelt veszel, mint a milliomosok, theee!"

Majd kölcsönadod az Armani napgéped, azt úgy zúzunk Dublinban, Kisnovák, kurva jó lesz.

2. Valahova (rendkívül gyorsan) megy.

Kar, bazmeg, helló, de szar a vonal, vezetsz? A Kálmi vagyok... Na melyik Kálmi, apám, mire tippelsz, baszki? A műhelyben pihen egy fullos Mazda RX8, lezúzol Nyergesre? Megnézzük, mekkora a problém-meo... problémamegoldási képesség, érted. A faszom!

- Merre tolod, Gyuszi?
- Zúzok be a hétbe, öcsécském.
- Én is arra mozgok, tesó, bedobhatnál!
- Khhhhrr, phöjjj. Bengába beszállsz.

3. Zenekar hangfelvétele vagy élő fellépése hatásos, zajos, tomboló sikert arat.

Hatalmasat zúztak a Tomekék a hétvégi bulin. Bevadult a kultúr, baszod, főleg a dobszóló tett oda.

Kösz, Skulo.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása