Ha érted, hogy mondom

Szlengblog

Szlengblog

A Tasnádi Kálmán

2009. október 15. - Nyelvész Józsi

A Tasnádi KálmiHát igen, ennek is eljött az ideje, basszátok meg. Szóval ki is az a csávó Egom környékén, aki a legrojtosabbra cumiztatta a vidéki faszát? Ki az a romantikus, bohó srác, aki napszemüvegben lekúrta a legjobb pinákat, csak hogy utána lazán a hálószoba-függönybe törölje a dáktör brét? Ázáz, a kapitány úr, ne is gecizzünk, küldjük neki ezerrel, ő is így akarná. Lássuk a Tasnádi Kálmi sötét múltját.

Sokan nem vágják le, de az elég lenézős, pénzhajhász Dénessel nem öcs-báty szituban vannak, hanem ikertestvérek, baszki. Ez már csak azért is basz oda különösen, mert ránézésre legjobb esetben is spanoknak néznek ki. A gyerekkorukról annyi infó van, hogy ők is a hírhedt, Tát-Újtelepén található, Bocskai utcai szutyokból jöttek, korán magukba szívták az üveggyár szennyét, ha értitek, hogy gondolom. A fater otthagyta őket a gecibe, felment Pestre. Elviekbe a jobb élet reményében vándorolt ki az öreg Tasnádi, de a jól értesült üveggyáriak szerint egy punáger is benne volt a pakliban. A két Tasnádi gyerek sokáig nem dolgozta fel az apjuk "árulását", sokat tervezgették a játszótéren, hogy kéne megölni az öreget. A Kálmi egyszer megtalálná a faszingert, biztos elroppantaná a nyakát akár ma is, különösen, mert a pletykák mesés delláról szólnak. Igen nagy az örökség, amiből a két Kistasnádi nem sokat fog látni, ha megvan, hogy gondolom. Na, szóval gecire szar gyerekkor, kicsit fenyítettek is mindenkit, az üveggyári általánosban például ők vezették be a csicskadíjat, a Hegyeskő Általánosban elterjedt gyakorlat alapján. Aki nem tolította a pénzt, hamar meggyűlt a baja a Kálmival, akinek már akkor nagy karja volt a korához képest. Pár csicskalángos reppent az iskolafolyosón, meg gördült pár tökönrúgás is, súlyosabb hátralékok esetében. Na, gondolom mindenkinek megvan, hogy nézett ki a gyerekkor, moccanjunk tovább.

A Tasnádi Kálmi meg a DénesKamaszkor: kötelező szopások a nőkkel, rövid metálos, hosszúhajú korszak. Tipikus sztori: volt a Kálminak ez a Betty nevű nője Nyergesen kábé hónapig, mindig ment busszal ki, érted. A csaj azért dobta, mert nem ugyanazokat a zenéket szerették. Akkoriban kezdett el derengeni a Kálminak, hogy van előrébb is, meg hogy verdával kell csapatni, nagyvonalúan, és a siker követni fog téged (ez utóbbi a jelmondata).

Szóval felment Pestre a gecibe ebbe a rendőriskolába, vagy honnan a geciből szalajtják ezeket. Csapatta is egy ideig Pesten, zászlós fokozatba, aztán volt az a történet, hogy kihívták egy csöveshez, aki kannás borral meg gitárral a kezében meghalt a gecibe. Mennek ki a társával, aztán látják a sok nejlonszatyrot, érted. Gondolták, megvárják a halottkémet, mielőtt hozzányúlnak bármihez is, érted, még a végén ebolát kapnak. Később kiderült, hogy az egyik szatyorban ott pihent tíz guriga. A legenda szerint másnap felmondott a Kálmi, rájött, hogy tíz év alatt kaszált volna ennyit. Előtte még vívódott kicsit, mert betették Egomba az osztályvezető mellé, és mivel mindenki belátta, mekkora vezéregyéniség a Kálmi, karrier is lehetett volna belőle. Aztán odabaszta a felmondólevelet a Német őrnagy úr asztalára, és nem lett.

Utána volt ez a bontottégla-biznisz meg kis gékarton, csak a Kálmi fokkal értelmesebb annál, hogy a Gyulabá magánvállalkozásában legyen szolga. Volt ez a kisiklás, a Geronimo nevű pizzéria megnyitása, amire rögtön meg is jelentek a táti maffiavezér, egyébként ősdzsipó Halász Milán, azaz Dzsúlió emberei, hogy akkor ők most gyűjtenének kis bodzát az étterem körül. Bár a Kálmi a Dinivel együtt cigányellenes eszméket vall, azért lenyelte ezt a békát, és befektetett pár gurigát egy telepbe, aminek az üzleti modellje kevésbé feltűnőbb. Behordta a totálra rakott gépeket németből meg olaszból, pár csicskával okosíttatott rajtuk, azt osztotta is a hibátlan nullkilométereseket a környéken. Mondanom sem kell, a maxi king sem volt elhanyagolva, legjobb, modell-szintű vidéki nők pörögtek a Kálmi faszán - amíg meg nem házasodott. A Babocsai Mónit vette el, atombombázó, epöli nő, ilyen szőke, fullos seggel. A Kálmi most már jobban meg van állapodva, lóvé is van, nem mint a szemét, de valamennyi. Így legszívesebben a dzsekában tolul, azt brózolja a sporthíreket meg az ázsiai punioládékat a netzen. Aztán fasz tudja, meddig tart ez a nyugalmi állapot. A nője is sípol, a pénz sem jön magától, előbb-utóbb kell valami nagyobb dobás, a Kálmit pedig nem kifejezett balfaszként ismerjük, ha értitek, hogy mondom.

Aztán a fasz tudja, meg az apai gének is előjöhetnek, és még mindig megőrűlhet a Kálmi a gecibe. Régen oktatott egy jót a a gyerek idegenbe, meg hát az is száz, hogy van egy-két jó üzleti ötlete a Gyulabának, amivel valamennyi casht bepakolhat a Kálmi a malacperselyébe.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása