Ha érted, hogy mondom

Szlengblog

Szlengblog

A birodalmi Golf

2010. január 28. - Nyelvész Józsi

Gyulabá

Van köztetek pár verdamókus, ezér talán kicsikét lehet erről is dumázni.

Az öreg tag a "náciknál" eltöltött két év alatt szerette meg a német "gípeket", ahogy a vele egy műszakba keccsölő Pokk Sanyi, táti dagadt forma mondta mindig. "Faszák a nímett gípek!" - aztán lapátolta a húslevest, amit a szálláson főztek a munkatárs arcokkal. Közbe a Gyulabá meg hesszelte ilyen gyűlölettől csigaszerűvé szűkült szemmel, hogy valamelyik ablakban ott napozik műszak után indiai tag, szál turbán, azt milyen sikertörténet neki is az élet. Akkor eldöntötte a Gyuszi bácsi, hogy pinavadász BMW-je lesz, azt mindenkit lealáz otthon gecibe. Persze nem úgy lett. Vett egy bobi Golfot, aztán behúzott fasszal visszament taxizni meg oktatónak.

A Gyulabá iránti riszpektből tokodszerte "birodalminak" nevezett Golf valójában 3-as, szigorúan fehér, kosz sajnos meglátszik erősen, de gyakran lecsapatja az öreg a tanítványok kontójára, úgyhogy nem téma. Ötajtós a gépsárkány, de 2.0 8 szelepes, 115 lóerős motorral, hogy legalább sokat zabáljon, mert úgy a jó. A visszapillantó tükrön lóg egy CD lemez a traffi ellen, meg 4-5 meztelennős szagosító a cigi végett. Műszerfalon középen lóg egy pingvin, teljesen eltakarva a valóban kurvára nem fontos hátsóablak-fűtés gombját. Rutinon majdnem meg is baszták az egyik pokémont, mert nem látta azt a szájbabaszott gombot a pingvin alatt.

A Gyulabáról még azt kell tudni, hogy fanatikus Jimmy, 3+2 meg régi magyar rock rajongó. Bikini meg Beatrice is játszik nála ezerrel. Kocsmában felcsendül a zenegépből egy ismerős dallam, egyből üveghangon énekli a szöveget, néha persze lájtosan halandzsázik is, de hesszel körbe alapszinten, hogy akkor most tartsanak vele az ivóspanok. Az is hatalmas, amikor a gitárszólókat elvinnyogja.

Ez amúgy azért lényeg, mert figyel a kocsiban egy utólag beokosított CD-tár a Jimmy összessel. A kormányon figyel egy szőrmekarima, az önvédelmi vascsőnek meg a bal egyes ajtóban van egy külön rekesz kialakítva. Ugyanitt a taxaméter rejtett váltója figyel, azt átpöccinti - hopp! - máris pörögnek azok a számjegyek, ahogy a Bibliában a Júliusz könyvébe megjövendölték. A Gyulabá nem lenne a hiénák császára, ha nem pihenne egy CB az utas bal térdénél, hogy tudja venni esténként a jobb helyekre a fuvarokat illegálba. Nyomat egy ipszilont, aztán borítja neki ezerrel a dellával kecsegtető fuvar irányába. Az univerzális telefonkihangosító a középkonzolon van, de nem használja.

A kocsi belseje általában tiszta, amire elég osztrákosan ügyel is az öreg. Nyilván szakadtabb tagok meg cigányok nem ülhetnek be, hacsak nem nagyon zsíros fuvardíjról van szó. A nagyúr pohártartójában szigorúan kóla figyel, amibe az öreg azért rátöltött egy kis töményet is. A verda belseje kínai "Bose" hangszórókkal, dózsás csapatzászlóval és "2 FAST 4 YOU" matricával teljes. Kívül "baby on board" (régi tulaj révén) meg "nyugodtan dudálj, én éppen tárazok!" matricákkal van fegyelmezve a nép.

Oktatóként a Golfos Gyuszi szedi be a pénzt a tanulóktól, nincs irgalom, előre száz órát fizetsz. Kiterjedt kapcsolati hálója is van az öregnek, ismeri az összes vizsgáztatót, aztán rendszerint kódnyelven le vannak egyeztetve az okosságok mindenkivel, de a Gyulabá nem riad vissza a konkrét lenyúlásoktól sem. A Szomjú Norbi spanja, ez a pesti bobi mesélte, hogy éppenhogy átcsusszant forgalmin, mennek vissza pályára Óbudán, aztán elkezd kárálni az öreg, hogy "the... Tomika... tefigyeljélcsak! Öcsécském, aizének, a vizsgabiztos úrnak, a Sityunak nemrég született gyerek, ha érted, hogy mondom." Ficcent is az esztergomi panoráma a Gyulabának, az meg elégedetten betette a pantallójának a zsebébe, és már látta maga előtt, ahogy nagyvonalúan fizet egy Chivast üzlettársának, a Tasnádi Kálminak. "Gondom lesz rá, hogy megkapja." - mondta az öreg, azt állítólag kicsulázott egy óriásit a kocsiból.

(Riszpekt: Spiritmonger)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása