Szlengblog

Szlengblog archívum.

Címkék

a (24) á (5) akció nxs (1) amerikaiangol (1) angol (1) b (76) búzási pali (2) c (25) cigány (5) cliffhanger (2) cs (25) csajszleng (6) d (14) dzs (8) e (13) f (51) facebook (5) fidesz (1) g (20) gy (10) gyulabá (8) gyulabá születésnapja (5) h (29) hirdetés (1) i (15) interjú (7) interju (1) írásban (4) j (7) józsiüzen (39) jozsiuzen (1) k (70) kar (1) kisnovák (3) ki vagy a szlengblogból (4) kockulás (1) kocsi (2) könyv (6) krempf étyienn (1) l (40) ly (1) m (47) média (1) morvai krisztián (1) n (15) ny (4) o (16) ó (1) ö (2) opera (3) p (54) pazgyera gazsi (1) póló (4) porka (2) r (35) s (24) sz (30) szereplők (10) szlengblog tv (6) sztori (20) t (33) tánc (5) társadalom (1) tasnádi kálmán (1) timike (1) tomek (3) tónió (1) twitter (1) ú (1) u (3) ü (5) v (15) voks10 (1) x (1) y (1) z (6) zs (6) Címkefelhő

Ennyi

2010.12.28. 06:00 Nyelvész Józsi

Az első szócikk óta majdnem 5 év telt el. A Szlengblog (és később a Modorosblog) ezalatt totálisan megváltoztatta, hogy hogyan lehet és érdemes írni a neten, rengeteg más blogot inspiráltunk, újságban, rádióban, tévében osztottam neki, meg szerepeltem. 30 év sebesülését is segített lezárni, kiírtam magamból a sok állatok királyát meg sztorit, és elég megdöbbentő módon pont ezek a történetek tették közismertté és kultikussá a Szlengblogot. Újságírók, szakértők csodálkoztak rá a blogra, meg találgatták, hogy akkor most melyikük írja.

Ez az utolsó poszt, de a tzákodi szágának nem kell véget érnie:

  1. Vegyétek meg a Szlengblog könyvet, most. Nem lesz újranyomva, szóval addig van, amíg van.
    Szlengblog könyv MEGRENDELÉS
    Szlengblog könyv MEGRENDELÉS

  • Kommentbe beírhatjátok a legújabb szlengeket. Ez egy népszerű blog, a kommenteket hárdkór arcok olvassák, és válaszolnak. Nem egy fekete lyukba kerül a komment. A Fácsén is lehet témázni.
  • Régebbi szlengposztok megtalálhatóak betűrendben, időrendbenmeg itt tudtok rákeresni (elég sok van):
    Loading
  • A Modorosblog a legközelebbi testvérblog, aki a Szlenget csipojázta, ott sem fog csalódni. Kifogyhatatlan a téma, ezzel a lendülettel még száz évig fogja írni a Tibi. Jót ne halljak Rólatok. :-)

Ennyi, találkozunk a kommentekben. Ha hármas Golfot láttok, vigyázzatok, soha nem lehet tudni.

Kösz, mindenki.

Címkék: józsiüzen

A hajnali úton senki se fél

2010.12.25. 16:20 Nyelvész Józsi

- Hát, gecó, kemény ez az Egom, múltkor azt nézem, mondom, Suzuki úton vagyok, és közbe a belvárosba voltam. Már bringával. Nem volt világítás, haljak meg.
- Odabasz, bazmeg, mint a decibarack húzóra. De mondok még keményebbet, a Totyáék Csévre költöztek, azzal a folyékony seggű ribanccal... mhi ... jamerhogy nem? Csak a picsanadrág tartja össze azt a hájas seggét, thee. Mocsadék. Gyerek, hallod, negyvennyolcba nyomja a Tatárnál a hesszelést valami sertéstelepen, Mány felé. Meg persze feji a bengát a traktorokból erőssen, kettőér pattan lityója, de okosba kilónyolcér is meg tudtok egyezni, ha komolyan érdekel. Na, szóval lényeg a lényeg, jön a váltásgyerek, bizonyos Szabó Tibi, Suzukival alapszinten, így farolgat befele, azt kiszáll. Pacalra gyúrt gyereket képzelj el, terepgatya, bézbólsapka, süld nélkül, ahogy kell, vágod. Szeme nem állt jól. „Szega", érted, így mondja, hogy "szega, nem veszem le jattoláshoz, ha nem gáz”, ilyen lövészkesztyű az ombrén, geci. Gyorstokba a gázpityu, kocsiból meg fullon a Makaréna, édes istenem. Nagyon konkrét volt, hallod.
- A Kálmi is duurva, basszuskulcs. Ilyen figurákat felvesz! Elképesztő! Az édesanyja felakasztotta magát, szegény. Szembeszomszédom. Depis volt a nénje.
- Kussoljál, Tomek, mindjár jön vissza a Kisnovák a körrel. Már villant a látkép, azaz, Novi, ki ne lötyköld a szilvát! Na, még a pultosgáréval, azaz. Mi meg itt eltikkadunk, érted. Nagyon kistáska volt a Kisnovák, akkor látott először csöcsöket, a nagybátyjánál, a Csámpai Imre bánál, a garázsában. Ki volt plakátolva a hely ilyen kúrós naptárakkal, hallod, jó nagy kujon volt az Imre bácsi. A Kisnovák szaladt is rögtön a slozettra, olyat recskírozott neki nyüszítve, mintha kötelező lenne. Az a mondás, hogy az Imre bá felakasztotta magát pár éve, nem vetette meg a cincorettót a faszi, aztán otthon is voltak gondok. A gyerek felnézett rá, nem kell neki mondani ezeket az akasztásos meg halálhíreket, karácsony előtt, hallod.
- Állítólag a Kisnovák faterja látta halála után a Csámpai Imit valahol Süttőn bóklászni. Persze az öreg Novák is általában jól megszívta a púpját cefrével... Na, Novi, megvagy! Isten-isten! Nézzél a szemembe... a faszomat má! Kisnovák, ha ezt nem iszod meg egyhúzásra, az én szememben egy senki vagy!
- Mint az anyád teje...
- Ilyen jót Angliában nem iszol!
- Síííííííííí, megvakulok, hazavisztek. Na, mi a kibaszott pálya? Ki merre nyomja?
- Inkább te mesélj, Kisnovák. Milyen Anglia? Azzal a honlapoddal mi van? A rapszövegessel, amelyikbe elküldöd a Dénest a kurvaanyjába?
- Áhh semmi, kis szünetet tartok. Kurvára senki nem olvassa. Meg levegőt venni nincs időm. Dolgozok, eszek, alszok, prátolok. Gyűlik a pénz, két év, azt lesz lakásom. Ázsiai nőm van, akkor kúrok, amikor akarok. Mindent megcsinál, hallod, már nem tudok mit kitalálni. Így megy ez hehhe. Ilyen állatokkal mi van? Totya?
- Pont most beszéltük. Tatárnál van, önváltós műszakba.
- Sikertörténet. Misáj?
- Kiment hollandokhoz, asztalosüzembe.
- Az igen, persze lakatos a csávó. A középiskolás nőjére emlékeztek? 28 volt a Misínnyó. Ütközünk a buszvégen, azt bemutatta így mindenkinek 15 éves kiscsajt. Az meg kezet fogott mindenkivel, hogy "Ildi vagyok". Ezek vajon mit csinálhattak otthon? (Behunyt szemmel, fejét felszegve, képzeletbeli fejet simogat az ágyékánál) mmm, te vagy a barátnőm... mmm, te vagy a barátnőmmm... Kálmival mi van?
- Hehhe... még mindig övé a Tatár cége meg kertépítenek a Dénessel. Néha ránéz a melósokra a Dini helyett, ilyen szempa, zsakett, alap, azt feszeng, hogy "lapátoljatok".
- Fasza. Kar?
- Kiment Floridába, valami okosság. Vitt újabb, leányvári asszonyt is.
- Az igen, nem hittem volna. Gyulabá?
- Száznegyvennel beleröppent egy IFÁ-ba. Asszem csütörtök hajnalban. Tükörjég volt, hallod. Nem sok maradt az öreg fasziból.
- Ne... basszálfel!
- De baszlak. Állítólag annyi szeszkó volt benne, hogy egy hárommázsás kanmalac fejreállt volna.
- Pásszátok meg! Valamelyik nap vele álmodtam. Ültünk a Golfba, ő meg én, mentünk valahova hajnalba, asszem Egom-kertvárosba, bútorokat pakolni. Azt felhívták a mobilon, közbe rágyújtott, beszélt a telefonba, de késésbe voltunk, csak így odaszólt, hogy "na figyelj, öcsécském, így kell sietni, geci". Így megfordította a szájába a dekket úgy, hogy a hamut harapta, bazmeg, hogy mondjam neked... a szipka a szájától így távol, érted. Elkezdte szívni olyan tempóban, mint a gép, füstölt, mint a faszom, kifelé égett a cigi, közbe istenbaszta módon elkezdte ékelni a Golfnak. Meg ment a Sláger, azt hallgatta mindig, ilyen návögoná lávögen evribádi sunájja szám.
- Ezt nem hiszem el... Arra emlékeztek, pont ennél az asztalnál voltunk, azt idejött a Búzási Paul a spanjaival, ilyen Prohászka Zoli meg ilyenek. Lehet moccani elfele, mert ez az ő törzsasztala. A Gyulabá fogta magát, vonyított ilyen kurvára keményet, vágod, mint a Véres gyémántban, amikor levágják a tag kezét, azt fejbeküldte a Palit söröskorsóval.
- Meg amikor leverte azt a kopasz, suzukis tagot.
- Nekiment volna a Fekete Lacinak is. Főleg, ha pénzről van szó.
- Igyunk, geci!
- Ha feleakkora rock and roll lesz az életünk, mint neki, már megérte, hallod. Sok tartozása volt a Gyuszi bácsinak, az biztos, lehet, hogy jobb így neki most, isten nyugosztalja. Papírusz mondjuk, nem hiszem, hogy volt a delláról, szóval faja. Mercike állítólag Debrecenben van a kisgyerekkel, a húgánál, kibekkelik valahogy, azt mondta a Misike. Tomek, van nálad kotta, remélem, ez most a te köröd lesz, büzett.

Címkék: sztori gyulabá

Ombre

2010.11.25. 06:00 Nyelvész Józsi

(Jellemzően fiatalabb korosztályhoz tartozó) férfiak egymás közötti, barátságot feltételező, bizalmaskodó megszólítása.

- Ne tudd meg, öcsém, vasárnap kelek föl jó korán, 11-kor, nézem, csörög a magyar fón, mondom mi a picsha. Felveszem, ilyen női hang, hogy "szia nyuszikám", mondom "heló". Aszondja, "tegnap elvoltatok megint, kicsim, nem hívtál reggel", aztán kicsit így kómásabb voltam még, mondom, így, érted, ilyen megilletődve, hogy "hát voltunk a Hitzingerrel meg a Raduval, kicsit szétcsúsztunk, az biztos... te ki is vagy?"
- Az igen, ombre! Téves szám, vagy mi a faszom? Jó meredek. Mondjuk, amikor a Búzási Pali nőjének írtátok a perverz esókat, azt a sztorit is simán nyalatja.
- Az kurvaélet, mondjuk letette, mire kifiguráztam volna, hogy ki kivel van. Hallod, megyek, azt szénné prátolom a thoálettheth, hogy siklóernyővel jövök le a tetejéről. Utána bekúrok valamit, mer atom éhes vagyok, meg tudnák enni egy kiló békönt. Aztán szkájpolunk. Na csáh!

Puncsol

2010.11.22. 12:31 Nyelvész Józsi

Jellemzően hivatalos, munkahelyi ranglétra magasabb szintjein álló személyek jóindulatát – remélt előnyökért – látványosan, a munkahelyi közösség többi tagja számára visszatetsző módon elnyerni próbálja; hízeleg.

- Hopp-hopp, megvagy, Rodolfó! Figyeltem a kezed, hehhe… hoppácska, fresstínpenetrájsön pont kom? Excel helyett megy a zsebhoki? Inkább húzzunk, toljunk egy bagarettát, azt elficcen egy koffí is még ebédig.
- ... Na végre, elhúzott a Buenó Béci a gecibe ezzel a paraszt Hőbével együtt, legalább mi is pihenhetünk kicsit. Huhh… rácuppanok a Professönre, hátha van valami normális meló. Itt a Bitumexnél úgyis csak az ilyen kéjpekszbéciknek van jövője, érted. Mekkora alt-tab mágus a csóka, mi meg itt baszakodhatunk a riportokkal helyette is. Puncsol ezerrel, pattannak a céges kávék meg a pirosmarbik a Hőbének, grátiszba, ofkórz. Napközbe meg itt faszhuszárkodik nekünk, hogy szombat hajnalban mekkorát csandáztak közösen a mulen retrópartiján a piszoárba, meg hogy atomra lyuksógorok, vezetik excelbe, hogy hány gyakornok picsát szondáztak már meg közösen… Hopp, „Reporting and Financial Analyst”, ez nem is hangzik rosszul, már gyorsba ficcen is a szíví… Neked visszajeleztek már a múltkori ácé után?

Kösz, tff.

Makkoltat

2010.10.26. 16:08 Nyelvész Józsi

(Férfi) a partnerével (rendszerint érzelmi kötődés nélkül, közönséges, durva módon) orális szexet végeztet, közösül.

Hallom, a Pazgyera Gazsi lányát az a kispályás Kremmer Peti makkoltatja Egomból. Dehogynem vágod, Astrája van, a Tatárnál nyomja. Kemény, bazmeg. Nem tehetek róla, meglátom a csajt, azt így hergel a fejével meg a szemeivel, bazmeg. Pofoznám a mellét a faszommal, tudnák vele mit csinálni.

Annyit elmondok, Krisztiánka, odacsukná a szekerem ez a faszjenő, azt éjszaka ilyen szempába odarakódik, hogy akkor levesz cigire... át is ütném a vidéki agyát az emelőkarral, az kurvaélet, kisbarátom... huhh, milyen húsos punhce, lassítsál, öcsécském... makkoltatnám ezerrel, fülén jönne ki a faszom... jahh, kamilláztad a zsírúj dögtolót... azaz, hármasba, öcsém... ezzel jöhet szembe a Bucéj, sérülés nem lesz, majcsak akkor, ha nem szivattyúzza a papamháci kékeresét erőssen. Na... azaz... pihenőállás, csodavárás. (Kiköp az ablakon, és rágyújt. Bikini: "Mielőtt elmegyek" csengőhangon megszólal a telefon.) Mhi? Ki vagyh? Jha! Szójjá má a izének... annak a fasz Szabó Tibinek, hogy várjon kicsikét. Hát a faszom bazmeg, lopjad el azt a szájbabaszott pénzt... van neki elég. Mhi? A büdös tüzépes Árpi folyamatában a brémet szopkodja, azér... hordják a parasztok ezerrel... hármasba, öcsém... te figyeljé, 20 perc múlva a Flóriánon leszek, azt visszahívlak csá. Faszom, hogy nem hagynak békén a gecibe.

Címkék: m

Szambázik

2010.10.22. 13:01 Nyelvész Józsi

Meghatározott területen, helyszínen, jellemzően mozgással járó tevékenységet, folyamatos jelleggel, buzgón űz.

caio sonka!!! szar napom volt de mostmar kibasszot jo!!!!! tolom a ice baechre pszt topogok eyg kort a members of maydajra, mint a duracel nyuszi. lesztek, teso?? halom leszambazknak a kar is, majd pascizunk veluk is asztan meglatyjuk. naéam lesz a tema pacse. jency

A Gyuszi bá ráfigyelt, hogy a budai oldalon jobb biznisz szambázni igy hajnalba, adta hozzá az elméletet is. Érted, vannak ezek az ilyen kis gyíkok, akik hazafele tartanak páré után szétcsúszva, azt lehet kaszálni, mer gondos anyuka ellátta őket kerettel elég kedvezően. Azt laza felsőtesttel kicsengetnek két-három ruggával többet, mer ilyen státusszimbólumba értékelik a taxizást is, érted, hogy mondom, hogy másnap osztályfőnöki óra előtt, szünetbe az legyen a történet vége, hogy parti után elcsapattuk haza taxival. Azt mondjuk nem vágom, hogy ki a faszom ül bele abba a szakadár golfba, érted, vagy lehet, hogy újitott E-osztályt az öreg?

Az a mondás, hogy a Rudikának megszaladt a cincérkedés történet, igy érted, hogy állandóba csak a zsét számolja, makkoltatja a nőket alapszinten, meg ilyen menő arcokkal szambázik mindenfelé Pesten. Asszem, tesókám, valami hiba van, mer az gecire nem pálya, hogy ilyen Rudika-félék fogják leosztani, hogy mi, merre, hány méter. Maradjon ahova való, érted, a putriba, az anyja mocskos, szaros picsájába, a szemét cighányh.

Kösz, Köteles Carradine és Zsírfeka.

Címkék: sz

Betangásodik

2010.10.18. 06:00 Nyelvész Józsi

Férfi alsónemű, boxeralsó, jellemzően huzamosabb használat eredményeképpen, túlzott, kényelmetlen módon a farpofák közé gyűrődik.

- Mhi a pálya, buziasszony! Jól van, öcsém, tolassad az alt tabot, láttam gyorsba, itt vered a bréjt a thai sunákra, te féreg! Márciusi excelt gyorsba rányitod, mi? Hehhe... na, cinyával megkénálsz?
- Nah, menjünk. Jól megijesztettél, geci, hirtelen aszittem a Körner Lezli csapott a vállamra, megfagyott bennem a szar is, érted. Haversrác küldte az oldalt, ilyen pornómániás a gyerek. Állítólag 25-ös dákóval borítja neki. Múltkor összeszedett ilyen kicsit féreg nőt, azt...
- Várjá, faszról jut eszembe... csá, Gyuri... az Andráska a szimantekesektől múltkor meséli a konyhában, vett új boxereket a céundába olcsóér, vágod, azt nyomatja tegnap egész nap, ül meg nyomja a kenájhelpjút, néha ráigazít, a faszicsentónak legyen hely, érted. Hazamegy, azt veszi észre, hogy egy az egybe betangásodott a gatya, kemény, mi? Mondtam is, amekkora buher vagy, Kisandris, fel se tűnt, mi? Simán buzibárba táncosnőnek elmehetnél, kiscsávó, hehhe. Na, a Körner Lacájjal mit beszéltetek múltkor, tesó?

Kösz, Mr. Bahama.

Címkék: b

Bebútol

2010.09.27. 08:50 Nyelvész Józsi

Hosszas, rendszerint ájult, eszméletlen alvásból vagy erős ittasság, kábítószeres bódulat befejeztével fokozatosan felébred, magához tér.
A kifejezés eredete a rendszerprogram betöltésére használt angol szakkifejezés, amely nélkül a személyi számítógép gyakorlatilag használhatatlan.

Megvan, hogy a Gyulabá pár hete kirepült a kaptárból? A kámbekk párdéj nagyon bitang volt, atom zártkörű témakör alapszinten. Hallod, a Borás Sityu fényképe konkrétan ott figyelt a darts céltáblán, én a fazon helyébe nagyon komolyan elgondolkoznák a külföld témáján. Az öreg srác kitalált egy koktélt, „magyar kártya”: a négy szín, baszki, fél deka zöld abszint, csivasz, vodka meg jéger összeöntve, felrázva, na ezt kellett húzóra küldeni „mocskos Putyi!” ordítással. Hát geci, olyan ásításokat még nem látott Egomba a Zöld Gyíkba a slozett, pedig túlélt már egy-két főiskolás gólyaavatást. Hajnal ötkor még nyomták az arconpörgést ezerrel. Szerencsétlen tanulóvezető kiscsákó persze ott kamillázott fél kilenckor a lebeszélt kereszteződésben, mondtuk is neki, hogy tesókám, battyogjál hazafelé, délután három előtt tuti nem fog bebútolni az öreg. De ahogy érzed, várjál még itt, a remény hal meg utoljára, érted.

Kösz, tff.

Címkék: b

A kesztölci maffia

2010.09.02. 06:00 Nyelvész Józsi

Feladó:     Kara Feree <horrorporno@gmail.com>
Címzett:   Adamcsik Tamás <adamcsik.tamas82@vipmail.hu>
Elküldve:  2010. június 28. 6:52
Tárgy:      te vagy bazmeg?

RE!

   Tomikám, akkor tényleg azt a félkesztölci nettó Adamcsik pofádat láttam Egomba, szopjá keresztbe akkor, még jó, hogy megvoltál a Gombának, már a méjled. Most már viszont ősKaraként meghívlak a köztársaságba, hátha erre járnál, akkor bevehetjük a szemcseppet a mónikába, a tudakozóba, már, ha olyan a helyzet. Tudtam hogy a Kara Sanyi oszitársa voltál, Hellbe voltatok, emlékszem, kurvára nekiszaladtunk Dorogona Kacsába Le Panicon is egy 10 éve, abba hiba nem volt, nem maradtunk szomjasok. Remélem vágós számodra is, mit jelent törökül a szent Kara név? Azér' megírom, lásd kivel van dolgod. Fekete, ezt jelenti, a név kötelez, pászmeg, a kestúci mafia meg nem ereszt, volt is egy ilyen blues száma a Sanyikáéknak!
   Ha szaladgálnál, meg erre, akkor utasításba adom a Karák nevében, csekkoljál be, ha békességet, meg szivárványt akarsz. Ilyen hátsóudvaros légpuskás, kiszedett autóülésből disznóólra állított sörösüvegekre lövöldözésre gondoltam, vagy mint mondottam volt, Faházas-Mónikás ikszperiensz is bejátszhat némileg. Aztán gitárzunk, sírjon az a hangszar!
   Másik meg: ha a izé, a hogyishíjjákon agyalsz, Tomikám, tegyemaszádba, nem kell bonyolítani a gecibe, meg ilyenek, sztájlozni, meg a faszomat. Én azt mondom basszál a lóvéra, ami buzerál. Szünetelés szopóállarc, horrorlópornó. Ahogy érzed. Jók voltatok Egomba, ott van ez a Progression vagy mi a büdös, véres, istenbaszta faszom!
   HJA bazmeg: Bajnok a Keszi megyeháromba, jó ha tudod, mink má itt előre köszönünk a sporttársaknak, kibaszott hősök!

Pácse!

Kara

u.i.: nem vagyok fácsén, meg ájviven, meg ilyen fostaligákon, szerintem a pocsékoknak való, azért a bigjumpzenekar profiljával majd rátokismizek, had nőjön az a számláló a szaros picsába!

Címkék: sztori tomek

Skárpi

2010.08.30. 06:00 Nyelvész Józsi

Lábbeli, cipő.

Meccsoda kígyóbőr skárpi! Lackó, leküldünk egyet fellépés előtt, testvérem?

----------------------------------------------------------------------------------------
Tisztelt RandyRhodes14! Hello! Nem-e lehetne-e lemérni a skárpi hosszát ?Csak anyi van kint , hogy 42ess. Kösz !- HoFfGuArDnOrBiTo (törölt felhasználó) 2010/05/30 11:00:34
----------------------------------------------------------------------------------------
Tisztelt HoFfGuArDnOrBiTo! Szia! Természetesen le lehet!! :) Délutnán, ha hazaértem melo, küldöm az adatokat. Kis türelmedet kérem. – RandyRhodes14 2010/05/30 11:11:32
----------------------------------------------------------------------------------------
Tisztelt RandyRhodes14! Medig dolgozol , csakmert néztem mashol is ezt használt ez egyépként ? Hmm ? ? - HoFfGuArDnOrBiTo (törölt felhasználó) 2010/05/30 11:13:19
----------------------------------------------------------------------------------------
Tisztelt RandyRhodes14! Ígérted , h délután megnézzed nekem a méretet . ??? – HoFfGuArDnOrBiTo (törölt felhasználó) 2010/05/30 14:13:10
----------------------------------------------------------------------------------------
Tisztelt HoFfGuArDnOrBiTo ! Szia, sajnos még nem értem haza, de nem felejtem, el. Örülök, h érdeklődsz…a cipő újszerű, kiváló álapotban van –RandyRhodes14 2010/05/30 14:18:32
----------------------------------------------------------------------------------------
Tisztelt RandyRhodes14! Ok , várom – HoFfGuArDnOrBiTo (törölt felhasználó) 2010/05/30 16:10:21
----------------------------------------------------------------------------------------
Tisztelt RandyRhodes14! Hallod akor most lesz cipöm vagy akko nem lesz – HoFfGuArDnOrBiTo (törölt felhasználó) 2010/05/30 16:38:15
----------------------------------------------------------------------------------------
Tisztelt RandyRhodes14! Ne kajáztassuk egymast, mert néztem ezt masnal is. Ez így ilyen eléggé tré, hogy ígéred, aztán várok, mint a hülyegyerk – HoFfGuArDnOrBiTo (törölt felhasználó) 2010/05/30 17:42:40
----------------------------------------------------------------------------------------
Tisztelt RandyRhodes14! -Kérdés az eladó kérésére eltávolítva -- HoFfGuArDnOrBiTo (törölt felhasználó) 2010/05/30 18:03:12

Címkék: s